Национален младежки конкурс на тема "Аз за моята Община: Един проблем – едно решение“ обяви Националното сдружение на общините в Република България, предаде кореспондент на "Фокус“. Повод за него е Деня на българската община и местното самоуправление – 12 октомври.

В състезанието могат да се включат ученици, студенти или работещи младежи на възраст до 29 години.

"Опишете един проблем във вашата община или населено място, чието решаване засяга повече хора. Изложете своята идея за отстраняването на проблема /текст, видео, презентация или др./. Какви съмишленици бихте привлекли, с какви трудности предполагате, че можете да се сблъскате, какви средства ще са ви нужни за успешен резултат? Не пропускайте: защо е важно решаването на избрания от вас проблем“, призовават от НСОРБ.

Концепцията трябва да е придружена от имената на участника, адрес и теледон за връзка. Крайният срок за изпращането им на e-mail: konkurs@namrb.org е 30 юли.

Жури ще разгледа всички получени предложения и, ако бъдете допуснат до втория етап на конкурса, ще имате възможност да представите публично своя проблем и идеята за неговото решаване. Заедно с екип на НСОРБ ще имате възможност да разработите реалистичен план за действие.

В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения за решаване на проблем от компетенциите на общината.

Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 - 2027, организиран от НСОРБ на 11 декември.