Проект за закупуване на ядрено-магнитен резонанс и ангиограф за кюстендилската болница се разработва от Община Кюстендил. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“. Общината си партнира с общините Невестино и Трекляно, както и с МБАЛ "Д-р Никола Василиев“.

Тези партньори ще кандидатстват с Концепция за интегрирани териториални инвестиции. Целта е закупуването на медицинска апаратура- ядрено-магнитен резонанс и ангиограф. Кметът посочи, че апаратурата е много необходима. Хората от повече от 70 села от община Кюстендил, както и от другите общини, разчитат на болницата. "Ключово е за ранната диагностика. Благодаря и на Общински съвет, че подкрепи тази инвестиция“. Апаратурата трябва да бъде осигурена до лятото на 2024 година.

Кметът Петър Паунов изрази възмущението си за продажба на държавен имот в Родопите, близо до Велинград. Той посочи, че става въпрос за 132 кв.м. на всеки етаж - двуетажна сграда, която е продадена за сумата от 51 200 лева. "Това е под 100 евро кв.м. застроена площ. В града вече земята стигна такива цени. Държавата подарява действащи туристически обекти за 51 200 лева. Надявам се, че ще бъде сложен край на тези безобразия“, каза Петър Паунов.

Кметът посочи, че на 21 септември от 12.00 часа ще отговаря на питанията, изпратени от жителите на общината. Той коментира, че продължава ремонтът на паркинга пред спортен комплекс "Осогово“.

Венцеслав ИЛЧЕВ