Общината в Кюстендил кани на среща собственици на заведения и развлечения, предаде репортер на "Фокус“. Поканата за разговора е отправена към собственици и наематели на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти, които имат маси за консумация на открито на общински терени. Самата среща е предвидена за 8 май от 15.00 часа.

Ще бъде засегната темата относно видовете преместваеми съоръжения. Съгласно действащата нормативна уредба това са подиуми, палатки, шатри, тенти, маси, слънцезащитни съоръжения, външни маси за консумация към заведенията за хранене и развлечение.

От администрацията напомнят, че този вид обекти се разполагат въз основа на схема, одобрена от главния архитект на Община Кюстендил, а за целта е необходимо издаването на разрешение.

Срещата ще има за цел да запознае и информира собствениците и наемателите на заведенията за хранене и развлечения и на търговски обекти за изготвянето на схеми за поставяне на маси за консумация на открито и впоследствие издаването на разрешения за поставяне на същите.