Общината в Кюстендил кандидатства за ремонт на историческа сграда в града, съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, предаде репортер на "Фокус“. Става въпрос за сградата на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон“. В тази връзка е внесена докладна записка, която ще бъде разгледана от общинските съветници на насроченото за 23 февруари от  14.00 часа заседание на местния парламент.  Докладната записка е относно кандидатстване на Община Кюстендил с проектно предложение "Модернизация на образователната среда в Езикова гимназия "Доктор Петър Берон“, град Кюстендил“ за получаване на средства за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура чрез подбор.

В дневния ред за заседанието са включени отчети на общинските дружества в Кюстендил, касаещи дейността им за 2022 година. Има и предложения за подпомагане на шахматния клуб в града, както и на екзотично гълъбовъдно Дружество "Руен“.

Съветниците трябва да гласуват и предложение за отдаване под аренда на пасища, мери и ливади - общинска собственост за стопанската 2023/2024 година на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

Включена е и докладна записка относно удостояване със званието "Почетен гражданин на град Кюстендил“ на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

Венцеслав ИЛЧЕВ