Община Пловдив обследва причините за това кой е трябвало да направи застраховката на Пампоровата къща. Това съобщи за Plovdiv24.bg кметът Костадин Димитров. След като има резултат от възложената работа ще бъде направено изявление от страна на общината по случая с директора на ОП“Старинен Пловдив“ Елена Кантарева, каза още кметът.

"Искали сме от техническия отдел да направи сметка за това колко средства ще са необходими за възстановяване на къщата, която горя. Средствата са около 80 000 лева, които ще бъдат взети от бюджета", посочи Костадин Димитров.  

Както Plovdiv24.bg ви информира, пожар горя в една от къщите в Стария град, която е паметник на културата - Пампоровата къща.

Покрай разследването около пожара и обстоятелствата около него изскочиха доста въпросителни около стопанисването на самата къща и управлението на архитектурния резерват. ОИ "Старинен Пловдив“ в момента се управлява от Елена Николаева Кантарева, която спечели конкурс в мандата на прединия кмет Здравко Димитров. Кантарева заяви пред наш репортер, че къщата е застрахована и щетите ще бъдат поети именно от застраховката. В последствие обаче се оказа, че това не е вярно, че къщата не е била застрахована.