Съветници от три политически формации в пловдивския общински съвет внесоха предложение да се придобие паркът зад хотел "Санкт Петербург". За да се случи това, съветниците искат да се даде мандат на кмета на града да започне преговори за придобиване на парка зад хотел "Санкт Петербург" срещу справедливо обезщетение, като се направи реална пазарна оценка, предава "Фокус".

Имотът на ул. "Полк. Сава Муткуров" е с площ 16 007 кв. м. Територията е урбанизирана и е предвидена за комплексно застрояване.

Паркът заедно с всички подобрения, включително съоръжението (б.а. - военния бункер и тоалетната) и надземната му площ от 704 квадратни метра трябва да бъде придобит от община Пловдив, тъй като това е в интерес на гражданите, аргументират се вносителите на предложението. 

Припомняме, че намеренията на частния собственик да застрои територията срещна сериозен отпор от пловдивчани. Гражданското недоволство принуди редица видни политици да отидат на място и да се запознаят с казуса, но до момента не е направена реална стъпка за промяна на статуквото. Досега единствено наличието на военното съоръжение възпираше реализацията на инвестиционното намерение.