19 април е крайният срок за закупуване на документи за участие в търга за отдаване под наем на павилиони за търговска дейност, разположени в непосредствена близост до спирките от градския транспорт в Русе. За това напомнят на интернет страницата си местната власт.

С настоящата процедура се планира да бъдат отдадени 27 павилиона, като началните месечни тръжни цени са от 50 до 100 лв. Павилионите са с размери между 4 и 6 кв. м, като към някои от тях са монтирани модули за поставяне на хладилни витрини.

Закупуването на тръжната документация и подаването на документите се случва в Центъра за информационно и административно обслужване (ЦИАО) на Община Русе, пл. Свобода №6 от 9 часа на 29 март до 17:30 часа на 19 април.

Оглед на обектите може да бъде направен всеки работен ден от 10 часа на 29 март до 15 часа на 19 април в присъствието на служител от отдел "Търговия и наемни отношения“.

От общината припомнят, че по инициатива на кмета Пенчо Милков бяха разтрогнати договорите с двата концесионера на спирките от градския транспорт. Това позволи на Общината да поеме грижата за тях, а на гражданите се дава възможност да развиват търговска дейност в павилионите, разположени в близост.