Община град Добрич излезе с позиция, която гласи: "Община Добрич няма да допусне внушения за коректността и качеството на работа, макар и изречени в залата на Общински съвет (ОбС). 

На заседание на ОбС вчера от съветници бе спекулирано с данни от Фейсбук публикации, касаещи цена за поставяне на павета при предстоящата реконструкция на центъра. Верни на принципа, че лъжата не е ограничена от нищо, а истината е ограничена от фактите информираме:

1.    Дейностите при предстоящия ремонт на Централната пешеходна зона ще се извършат по рамков договор на Община Добрич за ремонт.

2.    Три са фирмите, част от договорното споразумение, които ще бъдат поканени да предоставят своя оферта за този ремонт.

3.    Техните предложения са в рамките на цени, залегнали при сключване на договора.

4.    Цените за поставяне на паважни блокчета, включително пясъчна подложка и фугиране за квадратен метър на трите фирми са съответно   - 25,76 лв.; 27,13 лв.; 26,91 лв.

Относно внушенията:

1.    Не е професионално в зала на Общински съвет да се прокарват изказвания базирани на "тролски“ Фейсбук публикации.

2.    Не е професионално в зала да не се приеме обяснение от ресорен заместник –кмет как ще се осъществи ремонтът и реално на какви цени ще се извърши.

Община град Добрич работи с факти".