Община град Добрич има амбицията да превърне кампания "Детско здраве" в ежегодна, съобщават от МБАЛ-Добрич, на чиято територия и с чието съдействие беше успешно организирано първото издание. Прегледани са 360 деца от цялата област. Благодарения на кампанията над 20 от децата ще продължат да бъдат наблюдавани от лекарите в София в следващите месеци.

В рамките на няколко часа в събота 13 водещи специалисти от Университетска  болница “Пирогов“ начело с директора на лечебното заведение д-р Димитров, са прегледали еца от Добрич и областта. По предварителните графици са били записани около 300 деца, но това не е попречило на лекарите от столицата да прегледат всички потърсили помощта им и да няма върнати деца.

Инициативата, организирана от Община Добрич под лично ръководството на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, е била изключително ползотворна, като е дала възможност децата от добруджанския регион да имат контакт и да бъдат консултирани с едни от най-добрите лекари от "Пирогов“ и Софийска лекарска колегия.