За една местна власт, зимните месеци са най-важните за плануване на годината. Сега е важен период за оформяне на бюджет 2023 г. Това каза за Агенция "Фокус“ кметът на Златоград, Мирослав Янчев. "Извършваме проучвателни работи и измервания на редица обекти в общината, като това е подготовка за изпълнение на различни обекти по инфраструктурата“, поясни той.

Янчев уточни, че предстои обществено обсъждане с жителите на село Старцево за изготвяне на техническо задание за идеен проект за централната част на селото. "Убеден съм, че това е правилният път, заедно с жителите на Старцево за възлагане на проектиране на идеен проект. Най-вероятно ще бъде обявен и конкурс, като тук чисто юридически екипът ми ще прецени как да стане това. Ще очакваме предложения, които ще бъдат оценявани отново от хората в Старцево. И след това ще има възлагане на идеен проект, за да си подготвим новите проекти за периода 2023 – 2026 г., за да предвидим проекти за кандидатстване по програмата за развитие на селските райони, а Златоград попада точно в тази програма“, посочи кметът на Златоград.

Той допълни, че правят и проучвателни работи за ремонтиране на улици, за отводнявания и т. н. "Всичко това е невидимата работа за хората. Много от тях чакат нещо реално да видят като асфалт, водопровод, благоустрояването на парка, но преди да се стигне до самото изпълнение, общината трябва да си свърши работата. Точно сега се намираме в изключително важните седмици на планиране, за да може да бъдат успешни следващите няколко години“, каза още Янчев.

Нели ГЕРГЬОВСКА