През март в Община Ямбол ще се приемат документи за предоставяне на временна финансова подкрепа на сдруженията на собствениците за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I", съобщиха от Общината.

От 1 март до 31 март 2023 г. на гише "Информация" в сградата на Община Ямбол ще бъдат приемани документи за кандидатстване за предоставяне на временна финансова подкрепа на сдруженията на собствениците за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I".

На петдесет и второто заседание на Общински съвет- Ямбол, проведено на 23.02.2023 г., бяха приети правила за отпускане на временна финансова подкрепа на сдруженията на собствениците за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I" по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ).

Общинската подкрепа ще се изразява във финансиране със сума до 50 % от разходите за енергийно и техническо обследване и технически паспорт, но не повече от 3,00 лв. с ДДС от референтната стойност за кв. м. по разгъната застроена площ (РЗП), посочена в договора, сключен с изпълнителя на обследването.

Предоставянето на временна финансова подкрепа ще бъде осъществявана въз основа на утвърдени критерии, а не по ред на подаване.

Общинската администрация изготви документи и правила за отпускане на временна финансова подкрепа, които са достъпни на официалния сайт на Община Ямбол в секция "Енергийно обновяване на жилищен сграден фонд".

Документи и повече информация тук:

https://yambol.bg/energiyno-obnovyavane