Община Враца ще кандидатства в партньорство с община Монтана по надграждащ проект за закупуването на електрически автобуси, които да обслужват и населените места в общината. Това обяви по време на публичния си отчет кметът на Враца Калин Каменов, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“.

"Идеята е да закупим електрически транспортни средства, малогабаритни до 9 метра, така че населените места в общината също да използват електрически градски транспорт, с което Враца ще стане първият областен град не само в България, но и в Югоизточна Европа с изцяло електрически градски транспорт“, заяви Каменов.

През изминалата година градския транспорт във Враца беше изцяло подменен с електрически, който не излъчва никакви вредни емисии. Електробусите са оборудвани с най-модерната климатична и вентилационна система, с информационни табла и достъпност за хората със специални потребности. Превозните средства са с безжична интернет мрежа и видеонаблюдение. Обновяването на градския транспорт във Враца бе реализиран в рамките на спечеления от Общината проект по ОП "Околна среда“.