Тази година община Враца е реализира 23 проекта на стойност близо 62 млн. лева. Най-мащабните от тях са поставянето на подземни контейнери, подмяна на уличното осветление, изграждането на компостираща инсталация за преработка на зелени и биоразградими отпадъци и обновяването на градския транспорт с нови електробуси и тролейбуси. Това каза кметът на община Враца Калин Каменов по време на отчет за третата година от мандата му, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“.Той посочи, че в ремонт на улици тази година са вложени 2 млн. лева. Асфалтирани са общо 31 улици в града и са осигурени още средства за пътна инфраструктура в кварталите. 840 000 лева са вложени за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа и близо 400 000 лева за текущ ремонт на сгради в населени места от община Враца.

По време на публичния си отчет кметът Каменов обяви, че тази години година паркинги и гаражи са реализирали приход от над 730 000 лева, а посещенията в пещера "Леденика“ са се увеличили, като до края на месец ноември тя е била посетена от над 50 хиляди туристи.

Като най-сериозен проблем през отминаващата година кметът Каменов определи липсата на европейски средства и многото средства за плащания на санкции по проекта за водния цикъл, наследен от предишното ръководство на община Враца.

"Благодарение на финансовата дисциплина, която спазваме, успяваме да си погасяваме задълженията, а поради добрата работа на отдела за местни данъци и такси успяваме да съберем и добри приходи“, каза още Калин Каменов.