Заместник-председателят на Комисията по туризъм към 48-то Народно събрание Небие Кабак връчи статуетката на фаворита в много атрактивна категория – Туристическа община 2022, която дойде в община Ветрино и беше получена от кметът на общината Димитър Димитров, предаде репортер на Агенция "Фокус". Близо 12 300 са гласовете за категорията, в която участваха общо 12 общини. Втора и трета по вот са общините Ловеч и Трявна.

"Радвам се, че тук има кметове, които правят невероятни неща в своите общини за българския туризъм. Трябва да обединим своите усилия по най-добрия начин, така че, да създадем условия не само на нас самите да ни е по-приятни и интересно, но и да показваме България каквато е – богата и красива на природа, история и хора“, заключи Румен Радев.

Българските общини за пореден път бяха отличени на официалната церемония по връчването на седмите Годишни награди на министерство на туризма 2022г. Сред официалните гости на събитието бяха президентът на Република България, министрите на земеделието и икономиката, народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации.

Победителите в тазгодишните награди в туризма се оценяваха в 10 категории на два етапа, като организаторите от министерство на туризма споделиха, че желаещите да участват са два пъти повече от миналата 2021г. На специалния сайт за наградите бяха подадени онлайн над 64 хил. уникални вота за над 115-те участници във всички раздели. Отличените по време на церемонията получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.