Община Варна усилено работи по откриването на колцентър за приемане на сигнали за вандалски прояви, съобщи вчера кметът на града Благомир Коцев. Дотогава актуални остават съществуващата онлайн система (signal.varna.bg) и оперативният дежурен служител на Общината.

Вандалските набези върху общинската инфраструктура отново бяха във фокуса на вниманието на кмета на Варна Благомир Коцев. По време на извънредния си приемен ден той беше сигнализиран за това, че асансьорите на подлезите на спирка "Калин“ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. "Аспарухово“ постоянно са повредени. По думите на домоуправителя на един от входовете там това създава затруднения на възрастните жители на района.

Двата асансьора стават обект на вандалски прояви ежедневно, отчетоха по време на приемната от Дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ (ИИБ), която отговаря за фирмите по поддръжка на съоръженията. Подобен проблем е имало и с асансьорите на пасарелката пред районното кметство. Там той е бил трайно решен с монтирането на камери за видеонаблюдение, обясниха експертите от дирекцията.