Община Варна обявява конкурс за предоставяне на социални услуги в три специализирани центъра. Това са "Център за социална рехабилитация и интеграция" с целева група деца с психични разстройства, "Център за социална рехабилитация и интеграция" с целева група "пълнолетни лица, претърпели насилие и жертви на трафик" и Център "Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания" с целева група "деца с увреждания".

Крайният срок за подаване на необходимите документи е 17:30 часа на 03.06.2024 г. Кандидатите трябва да предадат предложенията си в запечатан непрозрачен плик, лично в деловодството на Община Варна или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка.

Конкурсът за "Център за социална рехабилитация и интеграция" ще се проведе на 06.06.2024 г. от 09:30 часа. Домът е с капацитет 20 места и предоставя социалните услуги "Информиране и консултиране", "Застъпничество и посредничество", "Общностна работа", "Терапия и рехабилитация", "Обучение за придобиване на умения", "Подкрепа за придобиване на трудови умения". 

Конкурсът за "Център за социална рехабилитация и интеграция" на лица, претърпели насилие и жертвите на трафик, ще се проведе на 06.06.2024 г. от 10:00 часа. Той също е с капацитет 20 места, като социалните услуги са идентични като тези, които се предоставят на децата с психични разстройства.

Конкурсът за предоставяне на социални услуги в центъра за "Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания" ще се проведе на 06.06.2024 г. в 10:30 часа. Мястото е с капацитет 40 места и също предоставя социалните услуги "Информиране и консултиране", "Застъпничество и посредничество", "Общностна работа", "Терапия и рехабилитация", "Обучение за придобиване на умения".

Подробна информация за провеждане на конкурса и условията за участие са публикувани на официалната интернет страница на Община Варна -  https: www.varna.bg.

За допълнителна информация: Миглена Димитрова - главен експерт "Социални програми и проекти", Дирекция "Социални дейности" към Община Варна, тел. 052/820 537.