Ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова посрещна състезатели по бадминтон след европейско първенство за ветерани в Любляна, Словения. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от местната администрация. Високи постижения по време на събитието показаха Мая Добрева, Пламен Михалев, Тихомир Киров, Митко Чавдаров. Три медала от шампионата донесе Мая Добрева, която е европейска шампионка на двойки жени, сребърна медалистка в индивидуална надпревара и сребърна медалистка на смесени двойки, заедно с Пламен Михалев. Старозагорката е най-добре представилата се жена в своята категория за това първенство.

"Сърдечно ви поздравявам. Бадминтонът традиционно е силен спорт в нашия град и вие го доказахте за пореден път. Нелепа контузия попречи на мъжката ни двойка отново да донесе европейската титла, но съм сигурна, че това няма да ви спре. Пожелавам ви здраве и попътен вятър!“, приветства шампионите Красимира Чахова. 

Освен ветераните, федерацията в Стара Загора обучава 128 деца, но в тренировъчните дни бройката стига до 160, подчерта Христо Михалев - Почетен председател на СК "Бадминтон“.

"Благодарим на Община Стара Загора за посрещането и подкрепата, която ни оказват. Надяваме се в най-скоро време, заедно да открием нова разширена спортна зала, каквато е необходима за подготовката на нашите състезатели“, поясни Пламен Михалев, състезател и председател на СК "Бадминтон“.

Почетни плакети от Община Стара Загора получиха състезателите. Христо Михалев обяви, че по негова инициатива е събрана благотворителната сумата от 23 650 лв., която ще бъде предоставена в полза на клуба.

Рени АТАНАСОВА