И тази година Община Стара Загора подкрепя националната кампания "Да изчистим България заедно", която ще се реализира на 17 септември (събота). Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от местната администрация. Служителите на Общината ще дадат своя принос за приветливостта на част от най-големия парк в града – "Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), както и ще освежат и направят оборка в районите за отмора в парк "Бедечка“. Това ще се случи в петъчния ден – 16 септември.

От Община Стара Загора отново ще бъдат осигурени чували и ръкавици. Те ще са на разположение от сряда до петък (включително) от 8.30 до 12.30 часа и от 13.30 до 17.30 часа в административните бюра в града. Екипи на "Грийн Партнърс“ ще се погрижат за извозването на събраните в събота отпадъци, които са били поставени на определените за целта места.

През 2022 г. "Да изчистим България заедно" обединява за 10-та поредна година институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. От началото на кампанията досега - близо 2 500 000 доброволци, с ръкавици и чували, са допринесли за по-чиста България.

Рени АТАНАСОВА