Община Стамболийски спечели съвместен проект с партньор от Норвегия на стойност над 800 000 евро за предоставяне на комплексни социални услуги. С отпуснатите средства ще се направи цялостен ремонт вътре и отвън на сградата, в която се помещава Домашният социален патронаж. Целта на проекта е повишаване на информираността и качество на живот на населението на общината и на малцинствените групи.

"Ще дадем живот на още една запустяла сграда. За строително-монтажни работи са отделени 454 996 лв., а останалите средства ще бъдат за създаване на помещения за медицински прегледи, нова апаратура, стаи за обучение на хора от нуждаещи се групи“, коментира кметът Георги Мараджиев, който днес провери до къде е стигнал ремонтът.

Проектът предвижда още да се обучат спортни медиатори, които ще подпомагат развитието на спортна култура при децата от детските градини. Ще има обучения от всякакъв тип, включващи педагози, психолози, лица с медицинско образование.

Освен това помещенията на Социалният патронаж ще придобият съвсем нов вид. Вече е сменен покривът, дограмата и вратите. Работата продължава с подови замазки, изолация, вътрешен ремонт. До края на мандата ремонтът ще приключи и хъбът ще започне да работи.

"Който може вижда, който иска чува! Лошите мисли - в кошчето! Хорското мнение оставяме зад гърба! Животът продължава и през следващия мандат ни очакват още по- хубави неща! Знам посоката! А това е истински повод за усмивки!“, бе категоричен Мараджиев.