Община Смолян подкрепя инициативата на Българския червен кръст за информиране за разпространението на Covid-19 и ползите от ваксинирането. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Инициативата на Български Червен кръст – "Ти решаваш“ е част от комплексната програма "Дейности в отговор на COVID-19“ и има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 в България и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него, като също така предоставя възможност за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, които са разположени в различни краища на страната.

Инициативата "Ти решаваш“ се реализира с подкрепата на Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, Американската агенция за международно развитие (USAID) и Посолство на Съединените американски щати.