Община Сливен ще получи над 1 милион и 100 хиляди лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждане на новата улица, която ще преминава през бившия зенитен полк. Това стана ясно днес, след като заместник-кметът Камен Костов подписа договор с министерството от името на кмета Стефан Радев.

  Договорът е за изграждане на водопровод, канализация и улица с улично осветление през бившия военен терен, край паметника на 6 артилерийски полк, между булевардите "Бургаско шосе“ и "Хаджи Димитър“. Касае се за обща дължина около 300 метра. Община Сливен ще дофинансира част от дейностите, които не са включени в ангажимента на министерството, като в бюджета са предвидени средства за това. След подписването на договора предстои да стартира процедура за избор на изпълнител.

 Дейностите по изграждането на улицата са част от поетите ангажименти на общинското ръководство за подобряване уличната инфраструктура, облекчаване на трафика, както и стартиране на дейности по промяна на пустеещите бивши военни имоти. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.