Документите на първия блок за финансиране по новата програма за енергийна ефективност, бяха подадени от Общината на 7 април. Средствата са по процедура: BG-RRP-4.023 – "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ - етап I по Национален план за възстановяване и устойчивост“. Жилищната сграда се намира в квартал "Дружба“ и е под номер 10.

Към настоящия момент в деловодството на Община Сливен са постъпили заявления от 13 блока. Подаването на проектните предложения в системата ИСУН 2020 се извършва в зависимост от реда на тяхното входиране, пълнотата и точността на подадената от сдруженията документация.

Крайният срок за подаване на заявления е 10 май 2023 г.

Община Сливен напомня, че е създадена необходимата организация за подготовка на проектни предложения за всички постъпили заявления до обявения краен срок, ако документите към тях са представени съгласно изискванията. Още в края на миналата година Общината започна информационна кампания за процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап 1“.

Линк с информация за необходимите документи: https://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenosthttps://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenost