Четиричленното семейство, чийто апартамент изгоря при пожара вчера в жилищен блок на бул. "Симеон Велики“ № 7 в шуменския квартал "Тракия“, ще бъде настанено в общинско резервно жилище, съобщиха от общината. По-рано в администрацията бяха подадени документи до комисията по жилищно настаняване, като се очаква семейството да бъде настанено в жилището още днес.

Осигурен е подслон и за живущите в блока, чийто апартаменти също бяха засегнати от огнената стихия. При необходимост хората ще бъдат настанявани в Кризисния център на ул. "Шуменска комуна“ № 22. Повече информация може да бъде получена на телефон 0879 14 76 06.

Пострадалите могат да подават заявления за получаване на еднократна финансова помощ в офиса на дирекция "Социално подпомагане“ в кв. "Тракия“.

Рано тази сутрин работници от общинското предприятие "Чистота“ са помогнали при разчистването на нападали стъкла и други предмети около блока вследствие на пожара. Пред жилищната сграда са поставени и контейнери за събиране на едрогабаритни отпадъци.