На 25 юни /вторник/ от 20:30 до 00:00 ч. ще се проведат наземни третирания срещу комари на територията на град Русе, съобщават от Община Русе. За целта ще бъде използвана цялата налична техника на фирмата, с която общината има сключен договор за дезинсекция.

На 27 юни /четвъртък/ в същия часови диапазон ще бъдат третирани срещу комари град Мартен и селата Сандрово, Николово, Просена, Семерджиево, Долно Абланово и Ястребово.

На 28 юни /петък/ на територията на кварталите Средна кула и Долапите, ДЗС, Образцов чифлик и селата Басарбово, Тетово, Ново село и Бъзън ще се проведе наземното третиране, като предвидената дата за Червена вода и Хотанца е 1 юли /понеделник/.

При обработките ще се използват препаратите "Ротрин 100“ и "Цитрол“, които са сертифицирани и одобрени за употреба от Министерството на здравеопазването. Те са с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии и са с висока степен на безопасност за хора и животни.

Технологията на дезинсекция включва използването на агрегати, които разпръскват както топъл аерозол за димна обработка, така и студен аерозол, който е под формата на микроскопични капки и е почти невидим.

При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще се отложат за следващия подходящ работен ден.