Община "Родопи“ ще се включи в помощ на пострадалите от наводненията карловски села. Инициативата е за набиране на хуманитарна помощ за бедстващите хора. Тя е на Костадин Колев от сдружение "Моето село Марково“, кмета на общината Павел Михайлов, заместник-кмета Емилия Иванова и кмета на село Марково Десислава Терзиева, съобщиха от пресцентъра на община "Родопи".

От днес във всяко кметство на територията на общината ще бъде разкрит пункт, където всеки, който желае може да донесе хранителни продукти, санитарни материали, оборудване, топли завивки и постелен инвентар.

Сборният пункт, откъдето ще се разпределят събраните помощи, е кметство Марково. Ангажимент да ги транспортират до бедстващите райони са поели от доброволно формирование "Родопи 112“ и от сдружение "Моето село Марково“.

"Само на километри от нас стотици хора страдат. Не може да сме безучастни към тези човешки съдби. Всеки е добре дошъл, защото през следващите месеци всички тези семейства ще имат нужда от нашата помощ" . Благодаря на хората от нашата община, които ще се отзоват, защото когато сме заедно сме най-силни“,  призова кметът Павел Михайлов.

Кметът на село Марково Десислава Терзиева също призова за съпричастност.

"Сега е моментът да се обединим като народ и да бъдем съпричастни. В историята назад сме доказали, че в тежки моменти можем да действаме като един. Сега е такъв момент. Има българи, които имат нужда от помощ-да им помогнем! Благодаря на всички, които вече се отзоваха!“, каза Терзиева.

Ръководителят на доброволно формирование "Родопи 112“ и член на Сдружението “Моето село Марково“ Костадин Колев вече няколко дни, заедно със свои колеги е в с. Слатина.

“Всички ние доказахме, че само обединението може да накара хората, които до вчера имаха само сълзи в очите и страх от случилото им се, днес да се усмихнат и да повярват, че не са сами! Нека ги подкрепим, кой с каквото може в това тежко изпитание и да докажем, че само заедно можем да се справим с последствията!“, апелира доброволецът.

В пунктовете ще се приемат пакетирани хранителни продукти и консерви. Дрехите и завивките трябва да са нови или втора употреба, но чисти и в добро състояние. Помощите трябва да са опаковани.

Кампанията в знак на солидарност ще продължи до отпадане на необходимостта.