Община Разлог организира работна среща/фокус група с партньорите и заинтересованите страни, относно подготовката на "План за интегрирано развитие на община Разлог за периода 2021 - 2027 г.". На 2-ри и 3-ти август в многофункционалната зала на Народно читалище "15 Септември

1903-1909 г.“ гр. Разлог участниците ще могат да се запознат с предстоящите стъпки и действия, свързани с планирането, съобщиха от общината .

Фокус групата, насочена към представителите на "Социални дейности, здравеопазване, образование, култура, НПО, младежки дейности спорт“, ще се проведе на 2-ри август от 10:30 до 12:00 часа, а от 16:00-17:30 ч. ще се състои среща с представителите на сектор "Бизнес“.

На 03.08.2022 г. от 10:30-12:00 ч. Община Разлог ще проведе фокус група с "Местна власт и институции“/ представители на общинската администрация, членове на общинския съвет, кметове на кметства и кметски наместници; представители на регионални структури на централната власт и на експлоатационните дружества, а от 16:00 ди 17:30 часа ще очакват представителите на туристическия бранш.

Община Разлог е в процес на разработване на План за интегрирано развитие за периода 2021–2027 г., който ще определи актуалните проблеми, нуждите и потенциала за развитие на общината. На срещите ще бъдат представени резултатите от социално-икономическия анализ на общината и от проведеното анкетно проучване сред гражданите, както и да даде възможност за обмен на информация, становища и коментари относно съществуващите проблеми, рискове и възможностите за развитие.

За ръководството на общината е от съществено значение в процеса на планиране да се включат всички, които се интересуват и имат отношение към местното развитие, към ефективното използване на публичните ресурси и към успешното оползотворяване на европейските фондове.