Община Разград се включи в платформата "Спортен календар". Целта на инициативата е дигитализиране и популяризиране на спортните календари на общините и спортните федерации, които са се включили в платформата. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на Общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството, съобщиха от общината.

Платформата "Спортен календар" осигурява взаимовръзка между всички потребители – т.е. ако състезанието на територията на определена община е по лека атлетика, то автоматично се вписва и в профила на Българската федерация по лека атлетика. На самата платформа в секция "Локации" са всички общини, които я използват. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания директно от платформата.

Клубовете от община Разград, които желаят техни прояви да бъдат включени в спортния календар, е необходимо да изпратят на електронна поща z.georgieva@razgrad.bg информация за състезанието – име, място, време на провеждане, организатори.