За 13-ти път Община Разград и Федерацията на жените организират конкурса "Да на красотата", който има за цел да стимулира жителите на Община Разград да покажат уменията си по аранжиране на домове и градини, насърчава ги да допринасят за красивия облик на града и останалите населени места в общината. За това информират от пресцентъра на местната власт.

Конкурсът се провежда в следните раздели: най-добре зацветен двор, най-добре поддържан балкон, най-добре зацветен двор на фирма, най-добре зацветена лятна градина на търговски обекти от общественото хранене, най-добре зацветен двор в детска градина и училище и най-красив вход.

Награди ще има не само за жителите на областния град, а и за живеещите в селата от община Разград, чиито кметове проявят желание населеното място да участва. Миналата година се включиха жители на четири населени места: Просторно, Гецово, Островче, Балкански.

Председател на комисията, която ще оценява номинираните дворове и балкони, е зам.-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Комисията ще обходи адресите в началото на юли, а повторно – в края на септември. По традиция победителите се обявяват на благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените за Деня на християнското семейство 21 ноември. Наградите за победителите са различни градински приспособления.