Община Раковски днес отбелязва специален ден - честват се 44 години от създаването й. По този повод кмнетът Павел Гуджеров написа специален поздрав във фейсбук:

Скъпи приятели,

Поводът на днешното ми обръщение е един прекрасен празник. На днешния ден - 26 януари през 1979 год. влиза в сила Указ № 2995 от 26.11.1978 г., с който на практика е създадена Община Раковски.

Честит рожден ден, мила Община! Докато си мислех какво да напиша за днешния празник се вдъхнових от трудолюбието на хората, живеещи в населените места от нашата община. Спомних за всички приятни празници, които сме празнували в нашите населени места. Спомних си смесицата от български традиции и католически вярвания на раковчани, за щъркелите, на които толкова много им харесва нашата община и по специално – с. Белозем, за всички трудолюбиви хора, които идват да се трудят всеки ден в с. Стряма, за фестивала на ориза в Чалъкови, за плодовете и зеленчуците, които растат в плодородното ни с. Шишманци, за топлината и отношението на жителите на с. Момино село, за природата около с. Болярино.



Горд съм, че съм жител на нашата прекрасна Община! Пожелавам Ви да запазите всичките си качества такива каквито са, защото именно хората правят нашата община уникална! Бъдете честити!