Общински съвет – Поморие взе решение за предоставяне на временен безлихвен заем на Рибарско сдружение "Нептун – Поморие“ за изпълнение на договор по проект за закупуване на навигационно оборудване, оборудване за безопасност и дрехи. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. 

В качеството си на бенефициент по проекта по Мярка 3 на МИРГ – Поморие, Рибарско сдружение "Нептун – Поморие“ проведе процедура за определяне на изпълнител за доставка на оборудване на стойност 107 002,80 лв. с ДДС. Тези средства не са налични за поморийските рибари – членове на сдружението, поради което те потърсиха помощ от Община Поморие за предоставяне на временен безлихвен заем.

Молбата им бе представена от кмета Иван Алексиев на вниманието на общинските съветници и приета с условието заемът да бъде възстановен своевременно по сметката на Общината след приключването на проекта (до 6 месеца).

"Това е единственото функциониращо рибарско сдружение в Поморие, а финансовата подкрепа към тях е жест към усилията им за реализиране на спечеления проект и стремежът им за развитие на поминъка.“, каза кметът Алексиев.