Избран е изпълнител за демонтаж и събиране на уредите за битово отопление на дърва и въглища по проекта за чист въздух за Пловдив. Фирмата изпълнител е "Моби – шоп“ ЕООД, като освен демонтаж и извозване на старите устройства, на нея е възложено и последващото им третиране и предаване за рециклиране на отпадъци от метали. Стойността на поръчката е 238 950 лв. с ДДС.

Дейностите по подмяната ще започнат до броени дни като представители на фирмата ще се свързват с гражданите предварително за уточняване на ден и час на демонтажа.

Напомняме, че приемането на декларации за участие в проекта временно е преустановено. Причината е стартиране на процедурата за кандидатстване по новия програмен период, през който домакинствата ще имат възможност да подават заявления по нов ред и за нов вид отоплителни устройства. Общината ще обяви нови дати за прием на декларации през месец октомври 2023 г.

Продължава монтажът на климатици в домакинствата, сключили договор за получаване на нов отоплителен уред. До края на юни месец по проекта са поставени 3 090 климатика и 280 уреда на пелети.