Възможности за изграждане на нова сграда на мястото на физкултурния салон във филиала на ОУ "Алеко Константинов“ обсъдиха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

"Модернизирането на образователната инфраструктура е сред основните ни приоритети. Подготвяме все повече проекти за нови сгради, а последните наредби за физическата среда в училищата дават възможност за проектиране на сгради с по-голям достъп и функционалност“, коментира Стефан Стоянов.

Предвижда се в новата сграда да бъдат разположени допълнителни класни стаи, както и физкултурният салон. Пространството около учебното заведение ще бъде облагородено и улицата ще бъде ремонтирана.

"Физкултурният салон може да бъде пригоден и за провеждането на училищни събития и тържества. Ще бъде изграден асансьор за улеснение на учениците, както и топла връзка с основната сграда“, обясни Георги Стаменов.

По думите на директора на училището Марияна Найденова в новата сграда ще се обучават учениците от 4 клас, като така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основната сграда на ул. "Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

Предстои училищното ръководство, заедно с район "Централен“, да подготви техническото задание за проектиране.