Община Пловдив дава 1 милион за почистване и поддържане на дъждоприемните шахти и възстановяване на решетките им. Офертата е публикувана в електронния регистър на обществените поръчки, видя "Фокус".

Поканата е във връзка със сключено Рамково споразумение № 22ДГ-29/18.01.2022г между Община Пловдив и ДЗЗД "КАМ 2021" за сключване на договор със срок до 31.12.2023 г.

За да се осигури безпроблемното отводняване на улиците на територията на Община Пловдив и да се избегне опасността от аварийни ситуации, е необходимо да се възложи изпълнението на услуги по почистване и поддържане на дъждоприемни шахти, както и възстановяването на липсващи и повредени решетки на дъждоприемни шахти на територията на Община Пловдив.

Изпълнението на обществената поръчка обхваща следните дейности: почистване на дъждоприемните шахти по улиците и площадите от образуваните наноси и попаднали твърди отпадъци; изваждане на наноса на повърхността в найлонови чували; натоварването на наноса на превозно средство и почистване на пространството около дъждоприемната шахта в деня на почистването им; изхвърляне на наноса в Регионалното депо за неопасни отпадъци в землището на с. Цалапица; подмяна на изгнили кофи, натрошени или липсващи гривни; подмяна, нивелация и укрепване на счупени и/или липсващи решетки, с изработени от полимербетон, издържащи на натоварване 250 kN / клас С250 – съгласно стандарт EN – БДС 124 или еквивалент; участие в екстремни ситуации – отваряне на шахти при проливни дъждове, възстановяването на шахтите след спиране на дъжда; възпрепятстване движението на активния масов и градски транспорт при завиряване, и възпрепятстване създаването на предпоставка за пътнотранспортни произшествия; други дейности, произтичащи от създадената ситуация.

Прогнозна стойност на поръчката е 875 000 лева без ДДС, или 1 050 000 лв. с данъка.