Община Пловдив работи приоритетно за по-бързото асфалтиране на ул. "Брезовско шосе“ от второто колело на панаира до колектора. Асфалтирането ще е поетапно – от кръговото кръстовище на бул. "Брезовско шосе“ до бул. "Северен“ и след това от "Северен“ до участъка, който е завършен, съобщиха от Общината.

Така ще може да се пусне трафикът, за да се премине към следващия участък от Водния цикъл в район "Северен“. Това стана ясно след среща между кмета на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, експерти от ОП "Организация и контрол на транспорта“ и на Пътна полиция Пловдив с фирмата изпълнител на Интегрирания воден проект на града.

Фирмата изпълнител пое ангажимент максимално бързо да направи проби на положените по "Брезовско шосе“ тръби, след което ще асфалтира. "Правете предварително проектите за временни организации на движението на следващите етапи на Водния цикъл, за да се съгласуват по-бързо и да работите по-бързо“, каза кметът Димитров и отново се извини на пловдивчани за неудобството с трафика заради транспортните ремонти.

По думите на зам.-кмета Пламен Райчев през март т.г. се планира да се възобнови работата по т.нар. Воден цикъл в района, където беше намерена археология, която забави работата по проекта въобще. Той припомни още, че по Водния цикъл вече са готови повече от 40 улици в кварталите "Захарна фабрика“ и карето около хотел "Санкт Петербург“. Подменени са водопроводите и колекторите по тези улици, както и по ул. "Карловска“.