Община Пловдив приключи полезен социален проект в два компонента, съобщи пред журналисти по време на заключителната пресконференция зам.- кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, предаде репортер на "Фокус".

От проекта са били подкрепени малко над 620 общински служители в социални услуги по време на ковид мерките, съобщи Титюков. "Знаете, че там имаше случаи, когато цели колективи бяха командировани със заповед да работят две седмици на работните си места, без да излизат, за по-бързо овладяване на случаите и ограничаване на инфекцията“, каза зам.- кметът. "От друга страна малко над 560 пловдивчани са били обгрижвани от специалисти рехабилитатори, психолози, медицински сестри и помощници, без които тяхното ежедневие щеше да е доста по-трудно“, каза още  Георги Титюков.

Той благодари на всички служители по проекта -  над 70 в единия компонент, които са обслужвали тези над 560 възрастни  хора, самотно живеещи и трудно подвижни пловдивчани и на всички над 620 служители на социални услуги в общината. Зам.-кметът припомни ,че община Пловдив има една добре развита социална мрежа от услуги за подкрепа на хора в нужда. "Няма услуга, която да я има в българското законодателство и община Пловдив да не я предоставя на гражданите“, каза Титюков.

Лили Кичукова, ръководител на проекта пък съобщи цифрите и информира, че проектът ще продължи още 6 месеца по нова процедура, която е стартирала от 3 август. Този път се изпълнява само първото направление - патронажната грижа. Подкрепата за социалните услуги засега не е включена в проекта.

Гледайте повече във видеото!