В Пловдив бе даден старт на пробива при Водната палата. Преди минути от пресцентъра на Община Пловдив показаха и визуализации как ще изглежда пътната инфраструктура след ремонта.

Първата копка е по проект: "Подобряване и модернизация на градската среда в гр. Пловдив“, финансиран чрез финансови инструменти, създадени по линия на ОПРР 2014-2020 г.", обект "Пробив на водна палата – транспортен възел на две нива за връзка на бул. "Цар Борис III Обединител“ и бул. "Марица – юг“ - инженеринг“. Събитието ще се състои на 5.10.2022 г. от 11.00 часа на паркинга срещу РИОСВ".

Стойността на строително-монтажните дейности по проекта "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. "Цар Борис III Обединител“ и бул. "Марица юг“  възлиза на 9,2 млн. лв. Средствата са част от 30-милионния заем, който Община Пловдив взе от Фонда за устойчиви градове.

Според плановете на администрацията обектът трябва да е завършен до края на 2023 г.

Наскоро стана ясно, че на бъдещото кръстовище ще има само десни завои. Обръщането на посоката на движение ще става на най-близките кръстовища, тъй като технически не е възможно директно да се слезе от локалните платна на долното ниво.

По време на церемонията група граждани се обявиха срещу старта на проекта, скандирайки "Оставка".