Община Пловдив отново включва в плана си за концесия три ключови за града обекта - стадион “Тодор Диев", ресторант “Ловен парк" и Инсинератора, разбра "Фокус".

Специално за последния обект миналата година общинските съветници не дадоха съгласие.

Сега според Плана за действие за общинските концесии за 2023 г., качен на сайта на Община Пловдив, обектът фигурира на челна позиция. Целта е чрез концесията за 35 години с възможност за удължаване с 11,7 да се предоставят и управляват услуги за третиране на болнични и медицински отпадъци. Концесионерът ще може да получава приходи от услуги по събиране и третиране на отпадъци от лечебни и здравни заведения, които ще осъществява на територията на обекта, след като довърши и оборудва Инсинераторът.

По отношение на стадион “Тодор Диев", то Общината дава възможност за проектиране и изпълнение на строителство и строително-монтажни работи и дейности за реконструкция и доизграждане на обекта, срещу правото на концесионера да получава приходи от услугите, които ще се предоставят на територията му. Стадионът отново е в плана, след като в средата на миналата година концесията беше прекратена. След това от ръководството на клуба заявиха, че имат сериозни намерения и искат да направят модерно спортно съоръжение.

За третия обект в плана - ресторант “Ловен парк" няма ясен срок на концесията, той ще бъде определен при извършване на подготвителните действия по закон. Необходимо е извършване на строителство и на строително-монтажни работи и дейности за реконструкция и модернизация. Припомняме, че той също беше в плановете за концесия миналата година, но и за този обект тя не се реализира. През 2012 година Община Пловдив спечели дело и си върна обекта като собственост.