Община Пловдив обяви обществена поръчка за реконструкцията на "Рогошко шосе" от мост "Адата" до землищната граница на града и на обслужващата улица, свързваща "Рогошко шосе" и бул. "Марица север". Прогнозната стойност за изпълнение е 12 500 000 лева без ДДС. Оферти или на заявления за участие в процедурата се подават до 3 октомври включително, предаде репортер на Агенция "Фокус".

За реконструкцията на двата обекта има разработена проектна документация в техническа фаза. Предвижда се в рамките на строително-монтажните работи да се развали старата пътна и тротоарна настилка и да се изгради нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, да се постави вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, да се осигури достъпна среда за хора с увреждания. 

Улица "Рогошко шосе" е с дължина 4346 метра, като за начало се приема центърът на кръговото кръстовище, разработено във връзка с ремонта на бул. "България" по проекта за реконструкция на бул. "Северен" от моста на "Адата" до "Карловско шосе. Първите 284.76 метра от улицата се застъпват с одобрения проект за бул. "Северен", поради което за начало на сегашната разработка се приема тази точка. До 1.405-ия километър трасето попада в регулацията на град Пловдив, а до края на обекта е в открит път, част от общински път PDV 1161. 

Обслужваща улица, свързваща ул. "Рогошко шосе" и бул. "Марица север", е с обща дължина 548 метра. За нейно начало се приема кръстовището с ул. "Рогошко шосе", а за край - кръстовище с ул. "Марица" - север. Трасето попада изцяло в регулацията на град Пловдив. Улицата е IV клас, с проектна скорост 50 км/ч. При реконструкцията ще бъде подменена водопроводната и канализационната мрежа, ще се обнови уличното осветление с енергоефективни LED лампи, монтирани върху горещопоцинковани стоманени стълбове, както и други дейности в част електрическа.