Кметът на Пловдив Здравко Димитров иска мандат от Общинския съвет да започне преговори за купуване на спортна зала "Строител". Собственик на комплекса е "Метални конструкции - Пловдив" АД, който е оценил обекта на 5 милиона лева без ДДС. Предложението ще се обсъжда на сесията на ОбС - Пловдив в петък, 30 септември, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Сделката касае само сградата с площ 1927 квадратни метра, тъй като общината е собственик на земята, върху която е издигната. Парцелът е с обща площ 11 201 квадратни метра и според Общия устройствен план на Пловдив е отреден за спорт, атракции и озеленяване. Това означава, че на мястото към момента не може да бъде построен жилищен комплекс или мол. В комплекса има площадки за волейбол, баскетбол и тенис. 

Зала "Строител" е била в баланса на бившето ДСО "Метални конструкции", чийто правоприемник е "Метални конструкции - Пловдив" АД. Преди година частното дружество обяви комплекса за продажба, но така и не се намери купувач. През юли г. г. фирмата е отправила към общината предложение да придобие залата заедно със съоръженията, машините и оборудването. 

На сесията общинските съветници трябва да одобрят предложението и да дадат мандат на кмета Здравко Димитров за преговори с "Метални конструкции – Пловдив" АД, представлявано от Любомир Арангелов.