Община Пловдив обяви обществена поръчка за надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност. Прогнозната стойност е 11 998 000 лв. Оферти или заявления за участие в процедурата се приемат до 21 октомври включително, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Участникът, избран за изпълнител на поръчката, ще трябва да надгради и модернизира съществуващата система за управление на градския транспорт (СУГТ) чрез доставка и монтаж/инсталация на оборудване и софтуер, обезпечаващи оптимизиране на ефективността на функциониране на СУГТ, както и да осигури и поддържа непрекъсваеми услуги по организиране, администриране и контрол на заплащането на такси, свързани със спирането, престоя и паркирането на ППС на територията на Община Пловдив.

Изпълнението на предмета на поръчката включва доставка, адаптация, монтаж и въвеждане в експлоатация на необходимото техническо оборудване и системи. Сред тях са централизиран софтуер за управление на СУГТ, софтуер за обслужване на клиенти, приложен софтуер за автобусите, портативни ръчни четящи устройства за контрол на пътниците и за контрол по редовността на паркирането и съответния приложен софтуер, портал за зареждане на превозни документи и други.

Сред важните елементи, които трябва да осигури избраният изпълнител, са сертифицирането съгласно изискванията на НАП, надграждането на системата за автоматично определяне на местоположението на превозните средства, специализирани метози за плащане на такси за паркиране. 

До три месеца след подписването на договора избраната фирма трябва да достави оборудването, а след още 9 месеца - да го въведе в експлоатация.