Община Плевен в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 "Интегрирано градско развитие“ на ПРР 2021-2027, кани всички заинтересовани страни за подаване на проектни идеи по Приоритет 1 на Програма за развитие на регионите /ПРР/ за изпълнение на План за интегрирано развитие на общината /ПИРО/.

Основна цел на кандидатстването с проектни идеи по Приоритет 1 "Интегрирано градско развитие“ на ПРР 2021-2027, е приоритизацията на проекти, адресиращи нуждите на местните общности в съответствие с ПИРО на общината кандидат.

Бюджет за Община Плевен: 70 783 146 лв. БФП

Предвиденият размер на БФП за една проектна идея не може да бъде по-малък от 1%, а максималният размер, независимо от вида на мерките и броя на партньорите включени в нея, не може да надвишава 50% от заделения за конкретната Община индикативен бюджет

Допустими мерки:

- Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност; - Енергийна ефективност на жилищни и нежилищни сгради;

- Устойчива мобилност, вкл. градска мобилност;

- Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност;

- Зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства; - Образователна инфраструктура;

- Здравна инфраструктура;

- Социална инфраструктура;

- Жилищно настаняване;

- Култура, спорт и туризъм.

Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите дейности, са публикувани ТУК и на началната страница на Община Плевен.

Пряк път към ПИРО на община Плевен: ТУК.

Подаването на проектни идеи се извършва на електронен адрес: proekti@pleven.bg.

При необходимост от допълнителна информация или разяснения, може да изпращате своите въпроси на ел. поща: proekti@pleven.bg.

Крайният срок за подаване на проектни идеи е до 23:59 ч. на 21.04.2024 г.