Община Нова Загора ще зарадва своите съграждани с голям концерт на група "Хоризонт“ на 11.05.2024гг., събота, от 19.00ч., пред НЧ "Д.П. Сивков – 1870“!

При лошо време концертът ще се проведе в залата на читалището! Той е поредният концерт от национална кампания "Изпей "Обичам те“ на български“ и за него гарантирано ще се говори дълго след това! Концертът ще се проведе под патронажа на кмета на община Нова Загора г-жа Галя Захариева! От страна на община Нова Загора на сцената ще излязат Фолклорна формация "Аеда“, Мажоретен състав при СУ "Христо Ботев“, Фолклорна формация "Аглея“, Ралица Кирчева и Никoлай Николаев! Култовата вече българска рок банда "Хоризонт“ ще изсвирят на живо едни от най-обичаните български рок хитове на всички времена, както и емблематични свои парчета! Техните концерти, където и да са, предизвикват голям интерес сред публиката и медиите!

И както навсякъде се случва, публиката ще пее с пълно гърло, заедно с бандата, песните с които са израснали няколко поколения фенове на българският рок, защото те се знаят от всички наизуст!

Група "Хоризонт“ тази година стават на 40 години! Те имат вече над 4000 концерта зад гърба си на няколко континента от самото си създаване през 1984г. до сега! Продукцията им до сега е от 5 албума, но в момента записват шестият си албум. Момчетата имат много богат опит на сцена с най-различна международна и българска публика! Те имат впечатляващи участия и в много престижни международни фестивали! Както и издадена в САЩ собствена, авторска песен (ЩЕ ИЗБЯГАМ) от мейджъра EMI, работещ с много мега звезди като METALLICA, BLACK SABBATH, QUEEN, ELTON JOHN, MARK KNOPFLER, SHANIA TWAIN, MIKE OLDFIELD и още цяло съзвездие от световни знаменитости!

Всичко това не остана незабелязано от Българска Национална Телевизия, и биографичният филм "РОК БАНДА“ е посветен именно на група "Хоризонт“. В момента се монтира и втори филм за групата, подпомогнат от Национален фонд "Култура“.

Група "Хоризонт“ са:

Валери Славчев – китара и вокал

Валери Иванов – бас китара, вокал

Димитър Бенков – клавишни, вокал

Михаил Желев - барабани

Концерта гарантирано ще остави дълготрайни спомени в сърцата на жителите на гр. Нова Загора, както и на гостите, които ще имат удоволствието да присъстват на него, и ще се превърне в запомнящ се акцент в културният календар на общината!

Кампанията "Изпей "Обичам те“ на български“ няма аналог в България!

Тя е с идеална цел и концертите са безплатни за публиката, независимо къде и кога се провеждат!

Всеки концерт е универсален като формат, и се превръща в един уникален празник за всяка община или град, където се провежда, с дух на фестивал, хепънинг и шоу едновременно!

Вълнуващо е да гледаш как няколко поколения българи пеят едновременно с пълно гърло любимите български рок хитове на легендарни и обичани български групи - Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и други, заедно с група "Хоризонт“!

Как протичат концертите от Национална кампания «Изпей «Обичам те» на български»:

Всеки един концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог!

Но по едно нещо си приличат напълно – на площада се събира почти целият град и всички пеят заедно с група "Хоризонт" и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.!

За нас това е мисия, кауза, смисъл и цел!

Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания!

Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир.

Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света!

Ако целта на артиста е международната сцена – да, това е начина, но да се продуцират и записват песни на български артисти само и единствено на английски език (предимно), и така да се излъчват в ефира на България не е логично.

Множество утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията със своето участие. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други!

Основните принципи, цели и акценти на концепцията ни са прозрачни и ясни:

1. Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са абсолютно безплатни за публиката, без изключение. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях.

2. Кампанията да се развива и да си остане само и единствено като постоянен проект с идеална цел.

3. Във всяка община, град и локация, в които гостуваме, се стремим да откриваме млади поп и рок певци и групи, пеещи на български език, и след като се запознаем с тяхната музика, ги каним да участват в концерта.

4. В концертите е желателно и могат да участват и артисти и групи по предложение на нашите партньори от всеки град, без такива, изпълняващи поп фолк. Всички други стилове са желателни, и са добре дошли – класика, джаз, автентичен фолклор и т.н. Дори не е задължително да са само музикални, може да бъдат и от други жанрове в сценичните изкуства – театрални, танцови, комедийни, цирково - вариететни и т.н.