Община Ловеч продължава реконструкцията в ж.к. "Младост“, като от 8 март 2023 г., сряда, започва премахване на старата настилка и полагане на нова асфалтова настилка на ул. "Граф Игнатиев“. Това съобщи заместник-кметът Даниел Колев по повод запитвания на граждани. Фирмата, ангажирана пък с подмяна на водопроводната мрежа, възобновява работа от 13 март, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

Към момента всички възложени дейности са извършени. Предстои допълнително уплътняване на изкопите и възстановяване на асфалтовата настилка. През зимата асфалтовите бази не работеха и беше невъзможно полагането на настилка.

До края на март ще се довърши тази част от проекта. Предстои ново възлагане в рамките на средствата, отпуснати от МРРБ. Веднага след като се положи подземната инфраструктура ще се пристъпи към възстановяване на настилката в засегнатите зони. Със собствени бюджетни средства общината ще стартира и поетапно цялостно асфалтиране. Досега ремонтът върви успешно, не е имало извънредни ситуации или спиране на водата.

Припомняме, че в края 2022 г. кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подписа споразумение в МРРБ относно предоставяне на трансфер на общината в размер от 1 213 789 лв. Старата водопроводна мрежа в квартала е около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км.