Община Ловеч е отличена в категория "Утвърдена културно-историческа дестинация" за 2022 г. от Медийната компания "К и П Адвъртайзинг“, издател на списание "Дестинация България“. Грамотата получи кметът Корнелия Маринова, награждаването стана на 14 юни 2022 г. в Централен военен клуб, София, по време на годишната балканска туристическа среща за обмяна на добри практики. Корнелия Маринова благодари за отличието и подчерта, че туристическият поток през последните години, въпреки пандемията, се увеличава.

По време на събитието бяха отличени с грамоти и други институции, допринесли за развитието и утвърждаването на туризма в страната ни.

Годишната балканска туристическа среща на списание "Дестинация България“ събра десетки представители на туристическия бранш от цялата страна. В събитието взеха участие зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, представители от посолствата на съседните ни страни, областният управител на област Смолян, кметове на общини и кметства. Гостите на събитието и наградените получиха и комплимент-подарък от "Магията на българската роза".