Община Ловеч е готова с условията и изискванията към участниците в "Цветница 2023", която е в дните 7 - 9 април. Пролетният празник, известен още като Връбница, е традиционен за град Ловеч. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница от края на деветнайсети век, та и до сега се провежда панаир на художествените занаяти. В рамките на празника се организира и Регионален събор на народното творчество, съобщиха ощи от Общината.

Община Ловеч организира Цветница - 2023 г. с богата фолклорна програма. За участие в изложението на художествените занаяти са поканени майстори занаятчии.

В рамките на празника се организира и продажба на цветя.

На пл. "Тодор Кирков" в кв. "Вароша", булевард "България", двора на Бившата казарма и на пл. "Трифон Трифонов" са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, шатри и маси за консумация и атракционни обекти.

На пл. "Тодор Кирков" ще има 37 броя шатри за занаятчии за демонстрации.

В двора на бившата Казарма за подвижни обекти за търговия с храни и обществено хранене са предвидени 10 броя терени с площ по 150 кв. м.

На бул. "България" са предвидени следните позиции за разполагане на преместваеми обекти: 129 бр. шатри за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 х 3 м., 15 бр. маси за търговия със захарни изделия с размери 3 х 3 метра, 10 бр. шатри за цветя с размери 3 х 3 метра, 5 бр. стрелбища по 20 кв. метра, 9 бр. други атракции с размери 3 х 3 м.

На площад "Инж. Трифон Трифонов" са определени места за: 20 бр. атракционни обекти по схема - различни люлки и увеселителни съоръжения, 12 позиции са отредени за стрелбища – 21 кв. м., 24 маси за търговия – 3 х 3 метра.

Условията и изискванията към участниците в "Цветница 2023“, както и формулярите и схемите за обектите, ще бъдат публикувани в следващите дни на интернет страницата на Община Ловеч.

Документите ще се приемат от 10.03.2023 г. в Община Ловеч /ст. 203/ или изпратени на имейл адрес toni.parichev@lovech.bg