Община Кюстендил помага на Карлово с 10 000 лева. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на Общинския съвет в града. От 14.00 часа започва заседанието на местния парламент, в рамките на което ще се гласува докладна записка в подкрепа на Община Карлово. "Съвсем редно и нормално е ние да подкрепим хората, намиращи се в изключително трудно положение“, заяви Иван Андонов.

Съветниците трябва да гласуват 9 000 лева за провеждането на пленера "Свети Лука“. 40 000 лева са поискани за финансиране на футболен клуб "Велбъжд“ – Кюстендил. Внесена е докладна записка за финансово подпомагане на жители на общината с остри здравословни или социални проблеми.

В дневния ред е внесена и докладна записка относно кандидатстване на Община Кюстендил по процедура "Топъл обяд“ чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане.  

Общината ще подкрепи храненето на учениците в Спортното училище "Васил Левски“. Ще бъде гласувано и предложение за съществуването на маломерни паралелки в учебното заведение.

Венцеслав ИЛЧЕВ