Община Котел обявява кампания за събиране на дарения за пострадалите от наводненията населени места от община Карлово – с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене.

Материалните щети там са огромни, а хората не виждат изход от създалата се ситуация. Към момента жителите на изброените карловски села продължават да имат най-остра нужда от физическа сила за разчистване и осигуряване на достъп до наводнените си домове, както и осигуряване на спешна подкрепа за най-силно засегнатите домакинства. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на жителите от карловско, че не са сами, в това създало се тежко положение.

 

Всеки желаещ може да помогне с дарение на  стоки от първа необходимост, дезинфектанти, работещи електроуреди, трайни хранителни продукти (консерви, запечатани продукти и др.), питейна вода, материали и техника за работа на доброволците

Даренията ще могат да се предадат на директора на Дневен център за стари хора – Ваня Иванова всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в сградата на Центъра, на адрес: гр. Котел, ул. "Проф. Павлов" №8. Координатори на кампанията за Община Котел са гл. специалист ОМП и УК при Община Котел – Живко Няголов и домакина на Общината – Николай Недялков.

Община Карлово вече откри DMS кампания за дарения на парични средства с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или на:

https://dmsbg.com/…/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina…/

Предвижда се Община Котел, да изпрати доброволци от Доброволното формирование, както и граждани по тяхно желание.