Община Казанлък закупи мултифункционален камион ФОРД 1833 със самосвална уредба за нуждите на Общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Стара Загора. Новите технологии на модерната придобивка позволяват висока икономичност и пълна приспособимост към различните пътни условия. Техниката, произведена през 2022 година, е от последно поколение и е с изцяло електронно управление, работи напълно самостоятелно, което спестява труда на поне трима души.

Товарният автомобил е снабден със самосвална настройка, с приспособление за зимно почистване и система за измиване на улиците с воден резервоар.

Камионът разполага с ергономично оборудване за зимно почистване, нови гребло и песъкоразпръсквачка - с два пъти по-голям обем от досегашните. Новата технология спестява в значителна степен зареждане с пясък и сол. Греблото е универсално, с бърз монтаж и демонтаж, с автоматична защита при удар.

Резервоарът за вода е два пъти по-голям от досегашните, близо пет тона, оборудването е мултифункционално за направление на струята на водата, пак не изисква човешка намеса, може да се поливат както зелени площи в паркове и градини, включително по-отдалечени терени, да се мият улици, дори и да се гасят пожари.

Рени АТАНАСОВА