Във връзка със сигнал на гражданка на Община Казанлък за окаяното и противоречащо на установените задължителни стандарти състояние на микробус, превозващ пътници от село Голямо Дряново до град Казанлък, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова разпореди незабавна проверка, предаде репортер на "Фокус". Линията се изпълнява от частна фирма и след направената проверка от отдел "Транспорт" към Община Казанлък е наложена санкция-глоба, заради нарушение на договора, сключен за възлагане на обществен превоз на пътници от Община Казанлък и частната фирма. Съгласно него, фирмата-превозвач освен изправно техническо състояние на превозните средства е длъжна да осигури и вътрешен комфорт на пътниците.

Именно липсата на този комфорт е основание за сигнала от пътничката, в който тя споделя за неработещ климатик, разпокъсани седалки и липса на чистота.

След наложената глоба и предписание, частната фирма е задължена да отстрани проблемите, станали основание за проверката, за да продължи изпълнението на договора ѝ с Община Казанлък.