Най-смисленото нещо, което правим в Община Казанлък е да подкрепим новородените и техните семейства. Така кметът Галина Стоянова приветства майките и татковците на бебетата родени през месец януари на територията на Общината, предаде репортер на "Фокус". По Наредба 17 за реда на отпускане на еднократни финансови помощи, на граждани от община Казанлък се отпускат ваучери за целева помощ - памперси и храна за новородени за период от една година.

В открит диалог с одобрените семейства, кметът попита: "Освен тази програма, какво друго може да направим, за да ви стимулираме да раждате повече деца и да останете на територията на общината?". Единственото, за което помолиха всички бе още по-добра инфрастурктура, на което кметът отговори, че ще се обърне специално внимание и ще се работи усилено в посока тротоари. 

В тази насока Галина Стоянова сподели, че тази година има одобрени 7 междублокови пространства, които ще станат приветливо място за малчуганите. 

На въпроса дали се чувстват удовлетворени от работната атмосфера всички единодушно отговориха, че имат работа като две от семействата са дошли от Софийско. 

Като един градоначалник, грижещ се за младите и особено за най-малките, кметът не можеше да пропусне да получи обратна връзка за храната от “Кухня-майка". Оказа се, че е не само в помощ, но и изключително богата и вкусна.

Преди да се раздели с всички, Галина Стоянова сподели за един дълго чакан проект - Проекта за детска болница към община Бургас. На срещата стана ясно, че Община Казанлък ще са партньори. Това партньорство ще се направи като се изгради софтуерна система, в която ще са включени всички деца до 18. В нея ще бъдат телефоните на специалистите, на които всяка майка ще може да се обади и да получи помощ. Общината ще се включи и с транспортни средстава. 

“Да отгледате децата си здравички, с добро възпитание и да ги възпитате в ценности", пожела накрая Стоянова.